Jean Todt, huidig FIA-president en voormalig Ferrari-baas, denkt dat Michael Schumacher snel weer in de racerij te bewonderen zal zijn. Echter wel in een andere klasse dan de Formule 1, zegt hij tegen Italiaanse media.

“Zijn beslissing om te stoppen heeft betrekking op Formule 1”, zegt Todt. “Ik verwacht niet dat hij lang stil kan zitten. Dus wie weet zien we hem snel weer in een andere raceklasse”, aldus de oud-teambaas van Schumacher. Van 2000 tot en met 2004 wonnen de twee vijf wereldtitels met Ferrari.

Na zijn eerste afscheid van de Formule 1 was Schumacher actief in de motorsport. Toen Felipe Massa in Hongarije 2009 dusdanig geblesseerd raakte dat Ferrari een vervanger moest zoeken, kwam het team bij oud-coureur Schumacher uit. Hij was tijdens een motortest dusdanig gevallen, dat zijn nek niet in staat bleek de krachten van een F1-auto aan te kunnen. Kort na zijn afzegging werd hij gepresenteerd als coureur bij Mercedes voor de volgende drie seizoenen.

Enkele dagen na de Grand Prix van Brazilië dit jaar, waar Schumacher opnieuw afscheid nam, is hij alweer op het circuit gespot. Op het Franse Paul Ricard reed hij met enkele motorprominenten wat rondjes op een Ducati-motor.