FIA-president Jean Todt denkt dat Sebastian Vettel de records van zijn illustere oudere landgenoot Michael Schumacher kan verbreken.

 

Schumacher, inmiddels 42-jaar oud en ondanks een pauze van drie seizoenen nog steeds actief in de Formule 1, heeft een recordaantal van 7 wereldtitels, 91 zeges, 68 polepositions, 154 podiumplaatsen, 76 snelste ronden en 1517 punten achter zijn naam staan.

 

Vettel staat daarentegen op twee wereldtitels, 21 zeges, 30 polepositions, 36 podiumplaatsen, 9 snelste ronden en 773 punten verzameld. De Red Bull-coureur is echter achttien jaar jonger dan zijn landgenoot en staat bovendien pas op 81 Grand Prix-starts tegenover de 286 van Schumacher, dus de 24-jarige heeft nog genoeg tijd om zijn erelijst aanzienlijk op te schroeven.

 

Dat denkt ook FIA-president Todt, die dat in gesprek met het Italiaanse Corriere della Serra wel durft te laten optekenen: “Vettel kan Schumachers records verbreken”, voorspelt de Fransman.

 

“Meer dan dat hoef je er echter niet over te zeggen”, vindt de FIA-voorzitter. “Sebastian en Michael zijn namelijk twee zeer verschillende types met totaal verschillende persoonlijkheden en karaktereigenschappen. Het enige wat ze gemeen hebben, is hun Duitse achtergrond.”

 

Waar hij dus voorspelt dat Vettel de records van Schumacher kan verbreken, sluit Todt het ook niet uit dat Schumacher deze nog verder kan aanscherpen: “Ik zie hem wel weer op het podium staan”, stelt Todt, die denkt dat Schumacher daar enkel tijd voor nodig heeft: “Wonderen bestaan niet in de Formule 1 en bij Ferrari had hij ook tijd nodig voordat hij begon te winnen. Als je drie jaar uit de sport bent weggeweest en niet direct over de beste auto beschikt, heb je dus enige tijd nodig.”