FIA-president Jean Todt erkent dat de autosportbond het technische reglement voor de Formule 1 niet altijd duidelijk genoeg opstelt en ziet in dat dit in de toekomst anders moet.

Naar aanleiding van het diffusor-dispuut en bijkomende geharrewar dat zich rond de Grote Prijs van Engeland afspeelde, is Todt gaan inzien dat het technische reglement niet altijd eenduidig genoeg is: “Sommige teams interpreteren de regels op zo’n bizarre manier dat ze deze breken”, zegt hij tegen het Italiaanse persbureau AGI.

“We moeten in de toekomst dan ook specifieker zijn bij het opstellen van de technische regels, zodat ieder team voortaan weet hoe ze toegepast dienen te worden”, stelt de Fransman zijn eigen organisatie een doel.

Todt behandelt in gesprek met AGI ook nog een andere controverse die de Formule 1 heeft beziggehouden en dat is de Grand Prix van Bahrein.

De race in de golfstaat had dit jaar eigenlijk de seizoensopener moeten zijn, maar het evenement werd wegens de onrust in het land uitgesteld, waarna er na veel gesteggel en geschuif op de kalender uiteindelijk zelfs werd besloten om de wedstrijd dit jaar helemaal niet meer te houden.

Volgens Todt is dit echter een eenmalige situatie geweest en maakt de Grand Prix van Bahrein volgend seizoen absoluut weer deel uit van de racekalender: “Dat de race dit keer niet doorging, komt puur door de politieke situatie in Bahrein. In 2012 zijn we er gewoon weer.”