Ondanks de dreigementen lijkt de Grand Prix van Australie gewaarborgd.

De organisatie is ervan overtuigd dat ook de komende tien jaar een Grand Prix van Australië op de kalender staat. De FIA bracht afgelopen zaterdag een persbericht naar buiten dat ze zich goed willen beraden of een autosportevenement als de Formule 1 nog in Australië moet worden gehouden. Oorzaak was Paul Stoddarts gang naar de rechter. De FIA was niet uitgenodigd voor de zitting op vrijdag, waarin rechter Hapersberger bepaalde dat Minardi de zaterdagkwalificatie met de 2004-auto’s had mogen rijden. De FIA was woedend.

Grand Prix-baas Ron Walker en Steve Bracks, premier van de staat Victoria, wijzen de dreigementen echter van de hand. Ze zeggen een overeenkomst te hebben waarin vastgelegd is dat Melbourne de komende tien jaar organisator is van de GP van Australië.

Hoewel de FIA de gang van zaken volgende maand wil evalueren, stapt Walker deze week al op een vliegtuig naar Londen voor een afspraak met Bernie Ecclestone. De Australiër wil kijken of er een mogelijkheid is om de race van volgend jaar te verschuiven, om te voorkomen dat de GP vrijwel gelijktijdig plaats vindt met de Commonwealth Games.Het afgelopen decennium was Melbourne de traditionele seizoensopener. 2006 Moet een uitzondering worden. De organisatie heeft haar hoop op 30 april gezet.