Ferrari heeft onlangs een poging gedaan Fernando Alonso ervan te overtuigen dat het haar zaakjes voor 2015 en daarna wel voor elkaar heeft, maar de coureur lijkt nog niet overstag.

Alonso staat nog tot en met eind 2016 onder contract bij Ferrari, maar de Scuderia wil zijn overeenkomst graag tussentijds verlengen. Aan de andere kant doet echter het gerucht de ronde dat Alonso een overstap naar een ander team niet uitsluit omdat het grote succes al sinds zijn overstap naar Ferrari in 2010 uitblijft, wat voor enige zorgen zorgt bij de renstal.

In een poging Alonso te overtuigen van de plannen voor de lange termijn – te weten: 2015 en daarna – heeft Ferrari’s technisch directeur James Allison in de aanloop naar de Grand Prix van Duitsland een presentatie voor Alonso gehouden om de toekomstplannen van het team uit de doeken te doen.

Gevraagd door Autosport of de presentatie het door Ferrari gewenste effect op hem heeft gehad, houdt Alonso zich op de vlakte. “Ik loop al veertien jaar rond in deze sport, dus het is niet nieuw voor me dat een team in de zomer haar plannen aan me presenteert.”

“De strekking is daarbij altijd hetzelfde. In juli of augustus belooft ieder team enorm competitief te zijn tijdens het volgende seizoen. In de winter daarna zijn ze volgens hun eigen plannen vervolgens zelfs nog sterker, maar dan breekt februari aan en blijkt toch weer dat er maar twee of drie teams daadwerkelijk in staat zijn races te winnen.”

“Het is natuurlijk goed als je toekomstplannen er mooi uitzien en je er vertrouwen in hebt, maar het is altijd maar afwachten hoe het uitpakt. Als je echt wil weten hoe sterk een team over een jaar is, heb je een glazen bol nodig”, aldus een nuchtere Alonso.

Wat volgens de Spanjaard in ieder geval vóór Ferrari spreekt, is dat er ‘een grote stap gemaakt kan worden tussen 2014 en 2015’. “Want als je zoals ons de plank hebt misgeslagen, is er veel ruimte voor verbetering, en onder dit nieuwe reglement kun je vooralsnog ook grotere stappen zetten.”

“Wij hopen uiteraard dat wij één van de teams zijn die een sprong maken, maar aangezien iedereens plannen er in de zomer zoals gezegd zonnig uitzien, zal er geen team zijn dat daar anders over denkt wat haar eigen kansen betreft.”