Zondag is het vier weken geleden dat Jules Bianchi tijdens de Grand Prix van Japan zwaar gecrasht. De familie van de coureur laat weten dat er in zijn toestand geen verandering is opgetreden.

“Jules ligt nog steeds in ziekenhuis in Yokkaichi, waar de artsen zijn toestand als kritiek, maar stabiel omschrijven”, luidt de persverklaring die Bianchi’s familie via het Marussia-team heeft doen uitgaan. De familie realiseert zich dat de informatie weinig toevoegt aan wat er al bekend was. “Maar we weten dat heel veel mensen aan Jules denken en hem steunen in zijn gevecht. We voelen ons tegenover hen verplicht met een update te komen – hoe summier dan ook.”

Afgelopen week staken er hier en daar geruchten op over Bianchi’s toestand, die inhielden dat de coureur inmiddels voldoende gestabiliseerd zou zijn om terug naar Europa te worden vervoerd. “Er zijn uitspraken gedaan over Jules’ toekomstige behandeling, maar vooralsnog blijft hij hier in Yokkaichi. We bekijken het stap voor stap. Jules blijft vechten.”

“Het stelt ons gerust dat Jules verzekerd is van de best mogelijke medische zorg”, vervolgt het statement. Het Japanse medisch team staat doorlopend in contact met neurochirurgen van het universiteitsziekenhuis in Rome, en met professor Gérard Saillant, die ook Michael Schumacher bijstond na diens skiongeval.

“We stellen het geduld en begrip dat in deze moeilijke tijd voor ons getoond wordt zeer op prijs”, besluit de familie. “Als het moment daar is, brengen we nieuwe informatie naar buiten. Ondertussen willen we iedereen bedanken die in gedachten bij Jules blijft.”