Op ingetogen wijze hebben Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Sebastian Vettel de podiumceremonie afgewerkt en hun bokalen in ontvangst genomen. De top drie hoopt vooral dat hun collega Jules Bianchi in orde is na zijn vermoedelijk zware crash.

“Het was een zware race in erg lastige omstandigheden”, is waar winnaar Hamilton het wat zijn wedstrijd – waarin hij teamgenoot Rosberg lang op de hielen zat en in ronde 32 met een doortastende actie buitenom in bocht één passeerde – bij laat. “Ik denk dat we allemaal vooral hopen dat Jules in orde is”, verwijst hij na de Marussia-coureur die crashte, waarna de race na een neutralisatie werd stilgelegd.

Teamgenoot Rosberg sluit zich daarbij aan. “Het ziet er serieus uit. Mijn gedachten gaan naar hem uit”, zegt de nummer twee uit het kampioenschap, die het verder net als Hamilton neutraal houdt tijdens het podiuminterview: “Voor ons team was het een goed weekend.”

Vettel, derde namens Red Bull Racing, heeft het naar zijn zin gehad met de gevechten tijdens de race en erkent dat hij geluk heeft gehad het podium te halen, aangezien zijn late pitstop onder de safety car niet werd ‘meegeteld’ doordat de klassering uit ronde 44 in plaats van 47 werd aangehouden. “En verder hoop ook ik natuurlijk dat het goed gaat met Jules.”