*

Topman Renault Sport alweer vertrokken, gepensioneerde Jérôme Stoll keert terug

Sjaak Willems

Sjaak Willems

19 januari 2019 12:14

Topman Renault Sport alweer vertrokken, gepensioneerde Jérôme Stoll keert terug
Racepictures

Het blijft rommelen in de top van Renault. Teampresident Thierry Koskas is alweer afgetreden voordat hij goed en wel begonnen was. Jérôme Stoll, die aanvankelijk met pensioen was gegaan, keert weer terug om voorlopig leiding te geven aan Renaults Formule 1-programma.

Koskas werd in november naar voren geschoven als baas van Renault Sport en kwam in Abu Dhabi al meekijken bij zijn voorganger. Hij had over 17 dagen moeten beginnen aan de klus. Over de redenen van zijn vertrek wil Renault na navraag van de Britse BBC niets zeggen. Een woordvoerder laat weten dat de Formule 1-divisie op dezelfde manier bestuurd zal worden als afgelopen jaar: dus met de tandem Stoll en teambaas Cyril Abiteboul aan het roer.

Lees verder: Renault-topman Ghosn wacht ontslag te midden van fraudezaak

Koskas werd aangesteld om direct onder Renault-Nissan Group-CEO Carlos Ghosn leiding te geven aan de Formule 1-tak. Ghosn zelf zit momenteel echter vast in de gevangenis in Japan op verdenking van grootschalige belastingontduiking. De CEO was de drijvende kracht achter het initiatief om van Renault weer een topconstructeur te maken in de Formule 1. Het team hoopt in 2019 met de nieuw aangetrokken Daniel Ricciardo naast Nico Hülkenberg een gooi te doen naar de vierde plek bij de constructeurs.