Jaime Alguersuari komt op Monza niet verder dan de achttiende startplaats. Teammaat Sébastien Buemi doet het al niet veel beter: hij start als zestiende.

Met de race in België nog vers in het geheugen, kan de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix niet anders dan teleurstellend worden omschreven. Immers op Spa startte Alguersuari als zesde, hier als achttiende.

“Ook al is het resultaat niet zo goed, toch kan ik tevreden zijn met het feit dat we de auto in ieder geval verbeterd hebben”, blikt Alguersuari terug. “Maar mijn ronde was simpelweg niet snel genoeg om me voor Q2 te plaatsen. De snelheid was er niet.” Toch houdt de Spanjaard de moed erin. “Ik heb al eerder punten gescoord terwijl ik als achttiende moest starten, dus laten we zien wat morgen ons brengt.”

Ook Buemi kijkt met een goed gevoel terug op zijn kwalificatieoptreden. Ik ben tevreden met wat ik vanmiddag heb laten zien, want je plaatsen voor Q2 is niet slecht, zeker gezien het gebrek aan kilometers gisteren. Mijn ronde was best oké, hoewel het natuurlijk wat teleurstellend is als je het vergelijkt met Spa twee weken geleden.”

“We hebben veel nieuwe onderdelen naar de race meegenomen, maar na mijn crash van gisteren, hebben we niet echt de tijd gehad om alles goed te evalueren. Ik ga de race in met de instelling dat alles kan gebeuren, dus we zien wel waar ik eindig na 53 ronden.”