Toro Rosso weet nog niet zeker of het de nieuwe STR3 wel in Turkije wil laten debuteren. Aanleiding voor de twijfel is de testcrash van Sébastien Bourdais vorige week bij de tests in Barcelona.Door Bourdais' crash raakte het nieuwe chassis zodanig beschadigd, dat er een tekort aan reserveonderdelen is ontstaan. Dat betekent dat het team in Turkije mogelijk nog met de huidige auto moet doorrijden.

,,We proberen de auto uit alle macht klaar te krijgen voor het volgende raceweekend, maar na de crash van afgelopen week is onze achterstand nog groter geworden dan hij al was'', legt mede-teameigenaar Gerhard Berger uit tegen Autosport.

,,Dat is echter niet ons grootste probleem. Dat is het feit dat we enorm achterlopen in de productie van nieuwe reserveonderdelen.''

Dat probleem wordt nog groter doordat na Turkije Monaco op de kalender staat – een race waarin het risico groot is dat auto's beschadigd raken. Berger: ,,We dubben nog over de vraag of we de auto in Monaco moeten laten debuteren. Als je daar pech hebt, heb je aan het einde van de week geen auto meer over.''

Dat betekent dat de eerstvolgende mogelijkheid om de STR3 zijn eerste race te laten rijden de Grand Prix van Canada is. Volgens Berger geeft dat wat meer tijd om het probleem met de reserveonderdelen onder controle te krijgen. Het team neemt aan het einde van volgende week een definitieve beslissing.

DP