Toro Rosso heeft een naamsverandering aangevraagd. Het zusterteam van Red Bull wil voor 2020 de teamnaam veranderen naar AlphaTauri, een kledingmerk van Red Bull. De Italiaanse renstal moet goedkeuring krijgen van alle andere teams, voordat deze officieel aangepast mag worden.

Sinds 2006 opereert het juniorenteam van Red Bull in de Formule 1, nadat de energiedrankenfabrikant het team van Minardi had opgekocht en omgedoopt tot Toro Rosso. De renstal maakt gebruik van de Italiaanse vertaling van Red Bull, ter ere van de Italiaanse voorganger van het team en de locatie van hun hoofdkwartier.

Racefans.net meldt dat Toro Rosso een naamsverandering heeft aangevraagd. Het team wil de naam AlphaTauri dragen, een kledingmerk van Red Bull wat in 2016 gelanceerd werd. Volgens Racefans zou de commerciële rechtenhouder van de sport al akkoord zijn gegaan met de naamswijziging. Nu moeten alleen nog de teams hun akkoord geven.

Dit is aangevraagd via een zogenaamde ‘e-vote’. De teams hebben tot donderdag de tijd om aan te geven of ze akkoord gaan of niet. De officiële teamnaam zou dan Scuderia AlphaTauri Honda worden.