Franz Tost heeft een duidelijke boodschap voor zijn coureurs bij Toro Rosso. Als ze zich in de kijker willen rijden bij Red Bull Racing, moeten ze de rest van het jaar extreem goed presteren.

Officieel is er nog geen stoeltje vrij bij Red Bull. De speculaties rond het vertrek van Mark Webber zijn echter dusdanig dat Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo zich op kunnen gaan maken voor eventuele promotie. De naam van Kimi Räikkönen zingt echter ook nog rond, als vervanger van Webber. Promotie is dus zeker niet vanzelfsprekend. 

“Vergne en Ricciardo moeten elk weekend indruk maken”, vertelt Tost. “Anders komen ze niet bij het grote Red Bull terecht. Op dit moment kan ik nog niet zeggen of ze er echt klaar voor zijn. Ze doen het zeker goed, maar bij Red Bull kom je enkel om wereldkampioen te worden. Je moet dan een heel jaar goed presteren. Aan beide coureurs de opdracht om dat te laten zien.”

“Ze zijn op de goede weg”, vervolgt Tost. “In de komende maanden moeten ze echt klaargestoomd gaan worden. Red Bull moet namelijk een beroep op ze kunnen doen, op het moment dat ze hen nodig hebben.”

Op dit moment lijkt Daniel Ricciardo de beste papieren te hebben. De Australiër staat op zeven punten, tegenover één voor Vergne. Met zijn beste resultaat ooit in China en opnieuw een puntenfinish in Spanje heeft hij bovendien laten zien dat hij in topvorm is.