Toyota zou blijkens berichten in Engelse media op het punt staan de steun aan de GPWC te staken. Toyota zou woensdag een brief aan de negen overige teams hebben gestuurd waarin het aangeeft weinig heil te zien in een rivaliserend kampioenschap, dat in 2008 als tegenhanger van de Formule 1 van startzou moeten gaan. De Japanse autogigant zou meer zien in verbetering van de huidige Formule 1.

Een niet onbelangrijke mededeling, want 15 april komen de teams op aandringen van de internationale autosportfederatie FIA bijeen om de toekomst van de Formule 1 per 2008 te bespreken. Eerder al verliet Ferrari de GPWC.

Datzelfde Toyota zou overigens mogelijk eind dit jaar een management reshuffle kunnenondergaan. Blijkens berichten in diezelfde Engelse media is het succes van de renstal in Maleisië (eerste podium) mogelijk niet voldoendeom de posities vanTsutomu Tomita (teambaas) en John Howett (president-directeur van het Formule 1-team) zeker te stellen. De grote bazenin Tokyo zouden meteen andere leiding aan het roer de komende jaren verder willen gaan in de Formule 1.