Jarno Trulli snapt niet waarom Sergio Pérez in Hongarije ongestraft de chicane kon afsteken. Volgens de Italiaan houden de stewards van de FIA het achterveld onvoldoende in de gaten.

Volgens de Italiaan sneed Pérez in de openingsfase van de Hongaarse Grand Prix af en haalde hij daar onrechtmatig voordeel uit. “Hij was opmerkelijk langzaam”, schrijft Trulli in zijn column in Repubblica. “Ik haalde hem twee keer in. De tweede keer pakte hij de positie terug door de chicane af te steken.”

Ook al moest de Lotus-coureur niet veel later de strijd staken met een technisch probleem, doet hij zijn beklag bij de FIA. “Het was een enorm brutale actie die getuigt van weinig kennis van de regels”, stelt Trulli. “Van een jongen kun je dat nog wel verwachten, maar de stewards hadden ertegen moeten optreden.”

“Ik was sneller in het langzame deel van de baan, maar kon hem niet meer passeren”, vervolgt Trulli. “Hij hield me op en verpestte mijn race voordat mijn motor weer kuren vertoonde. Maar mijn boodschap is duidelijk: er is maar een reglement en dat geldt voor iedereen. Niet alleen voor de mannen vooraan, maar ook voor degenen achteraan het veld.”