Jarno Trulli en Toyota waren de grote verrassingen tijdens de eerste races van het seizoen. Ondertussen zijn beiden ietwat ingezakt en volgens de Italiaan is dit te wijten aan de ontwikkelingssnelheid van de Japanners. De andere teams zouden meer en vooral sneller vooruitgang boeken. Zijn antwoord op de vraag of hij Toyota dit seizoen haar eerste Formule 1-zege kan bezorgen is dan ook duidelijk. ,,Ik denk het niet, we zijn daar momenteel niet toe in staat. De andere teams zijn erg sterk als het aankomt op het ontwikkelen van hun auto", aldus Trulli. ,,Het is trouwens niet zo dat ik het team moet vertellen hoe het in elkaar steekt, ze moeten enkel weten wat de auto nodig heeft. Misschien lukt het ons volgend seizoen."

Trulli boekte zelf vorig jaar in Monaco zijn eerste zege, maar werd aan het einde van het seizoen ontslagen door het Renault-team na een reeks tegenvallende races. Hij werd door Toyota gecontracteerd in de hoop de stap naar de top te maken, samen met Ralf Schumacher. Daarom is het enigszins teleurstellend voor de coureur dat hij momenteel niet veel kan uitrichten tegenover de andere toppers.

,,De overige teams doen het gewoon net even wat beter, onze vooruitgang gaat niet snel genoeg en daarom moeten we nu een beetje op de blaren zitten. Ik hoop dat het team leert van deze situatie en dat Ralf en ik binnenkort weer van een topauto voorzien worden. Misschien heeft dit proces wel met ervaring te maken en dat komen we nog wat tekort, men moet niet vergeten dat we nog een jong team zijn."

Ondanks deze problemen was Jarno Trulli vorige week zondag wel op weg naar een podiumplek totdat hij zijn auto in de slotfase aan de kant moest parkeren. In de voorgaande twee races waren er eveneens podiumkansen. Zelf houdt hij dan ook de hoop levend dat het nog goed komt. ,,Er zitten nog wel wat dingen in de pijplijn, maar dat is meer voor later in het seizoen. Ik denk dat we onlangs iets interessants gevonden hebben."

De laatste tijd mag hij dan wel de nodige tegenslagen te verwerken krijgen, hij lijkt het in 2005 een stuk beter te doen dan teamgenoot Ralf Schumacher. Doorgaans is Trulli de snellere van de twee, zeker in de kwalificatie. ,,Qua resultaten is het best een goed seizoen en dat had ik vooraf niet verwacht. Helaas heb ik tevens enkele kansen op het podium verspeeld en dat stelt me dan weer teleur."