Jarno Trulli heeft met een tijd van 1:14.795 de voorlopige pole in handen. De Toyota-coureur heeft echter een minimale voorsprong op zijn naaste belagers. Alonso, Raikkonen en Ralf Schumacher volgen binnen zeven honderdsten van een seconde.


De tweede kwalificatie op zondagochtend zal uitwijzen of Toyota voor het eerst in de historie van het team in de Formule 1 (sinds 2002) vanaf pole-position mag vertrekken. Al moet worden aangemerkt dat Raikkonen vandaag en flink gat had kunnen slaan als hij niet al in de eerste sectie een fout had gemaakt. Dat uitglijertje kostte hem zeker enkele tienden van een seconden.

De voorlopige pole van Trulli mag een verrassing heten, want de Italiaan klaagde vooraf over kleine problemen met motor en chassis die hem niet het volledige potentieel van de wagen konden laten benutten. Alonso, als laatste de baan op na zijn zege in Imola, leek Trulli vrij makkelijk van de pole te verstoren, maar verloor kostbare tienden in de laatste sector. Tegenvallend: Michael Schumacher, de Duitser kwam niet verder dan de zevende tijd.

Ook niet goed: Montoya (twaalfde) en Villeneuve (veertiende), die bijna een seconde trager was dan Sauber-teamgenoot Massa. Albers realiseerde de zeventiende en voorlaatste tijd, maar wel kort achter Monteiro en ruimschoots voor teamgenoot Friesacher.