Mosley dreigt Minardi niet toe te laten tot de Grand Prix van Australë. Het team wil met een auto van 2004 starten. De toch al weinig warme relatie tussen Minardi-teambaas Paul Stoddart en FIA-voorzitter Max Mosley wordt er niet beter op. Mosley dreigt Minardi uit te sluiten van deelname aan de Grand Prix van Australië, die over drie weken plaats heeft. Paul Stoddart wil de eerste drie Grand Prix' een ongewijzigde Minardi van 2004 inzetten, maar volgens Mosley is dit volstrekt illegaal.

Op Ferrari na hebben alle teams ingestemd met het verzoek van Stoddart om in de Grand Prix' van Australië, Maleisië en Bahrein onder dispensatie met de PS04B te rijden. De PS05 – die volgens Stoddart uiterst revolutionair zal worden – komt pas in de Grand Prix van San Marino aan de start, zondag 24 april.

Stoddart durft de bewering aan dat in Melbourne zijn wagen als enige legaal is, en de reglementen van 2005 niet kloppen omdat ze een schending zouden zijn van de geldende Concorde-overeenkomst.

Mosley dreigt echter: ,,Stoddart heeft met ons geen afspraak gemaakt over het gebruiken van een oude auto, dus is de PS04B illegaal en komt hij niet door de technische keuring. Maar als alle teams het geen probleem vinden dan kan ik me voorstellen dat we een uitzondering maken.”

Minardi belegt komende dinsdag in Oostenrijk een persconferentie, waarin de komst van de Oostenrijker Patrick Friesacher wordt bevestigd. De vraag is nog even in welke rol: tweede man naast Christijan Albers of testrijder op vrijdag.