Een woordvoerder van de FIA heeft bij het Japanse ziekenhuis waar Jules Bianchi na zijn zware crash wordt verzorgd, een korte update over de gezondheidstoestand van de Franse coureur gegeven. Zijn toestand is nog steeds kritiek, maar stabiel.

Meer informatie over Bianchi’s situatie gaf de woordvoerder niet. De update werd naar buiten gebracht op verzoek van Bianchi’s ouders, nadat die wat tijd bij hun zoon door hadden gebracht. De ouders arriveerden vanmiddag in het ziekenhuis, na ingevlogen te zijn vanuit Parijs en Dubai, zo meldt Sky Sports F1.

Verder is volgens Sky Sports professor Gérard Saillant onderweg naar Japan. Hij zal waarschijnlijk op dinsdag in het Mie-ziekenhuis aankomen. De Franse orthopedisch chirurg, een goede vriend van FIA-president Jean Todt, speelde een belangrijke rol in de behandeling van Michael Schumacher in de periode direct na diens ski-ongeluk afgelopen december. Verwacht wordt dat Saillant ook in Bianchi’s geval zal fungeren als tussenpersoon tussen het artsenteam en de familie van de coureur.