De gezondheidstoestand van Jules Bianchi is nog altijd hetzelfde. Dat laat vader Philippe Bianchi weten in een interview met het Franse Nice Matin.

Inmiddels zijn er zes maanden verstreken sinds het ongeval van Jules Bianchi op het circuit van Suzuka. Sindsdien ligt de Fransman in coma, en hoewel Jules volgens zijn vader nog altijd ‘vecht zoals hij dat al die tijd heeft gedaan’, is de toestand van Bianchi onveranderd gebleven.

Dat betekent dat Bianchi momenteel nog steeds stabiel is. Lichamelijk is hij in orde, alle vitale organen werken op eigen kracht, maar vooralsnog is Bianchi buiten bewustzijn in een comateuze toestand. Toch geeft zijn vader de moed niet op.

“Direct na het ongeval werd ons in het Japanse ziekenhuis verteld dat er vrijwel geen hoop meer was voor Jules en dat het zeker een jaar zou gaan duren voordat hij overgebracht kon worden naar een Frans ziekenhuis”, aldus Philippe Bianchi. “Dat bleek later al na zeven weken te kunnen, omdat hij sneller dan verwacht zelfstandig kon ademen. Wat dat betreft is er een verschil van dag en nacht tussen de periode direct na het ongeval en nu.”

“Daar staat tegenover dat de doktoren ons hebben verteld dat ze op neurologisch vlak op dit moment weinig kunnen doen. Het belangrijkste wat we kunnen doen om zijn hersenactiviteit te stimuleren is in zijn aanwezigheid blijven. Zijn moeder, zijn zus, zijn broer, zijn vriendin en ik zitten daarom om beurten aan zijn zijde.”

“Heel soms zien we dat Jules kleine bewegingen maakt, al is het heel moeilijk in te schatten of dat inderdaad gecontroleerde bewegingen zijn of enkel reflexen. Het belangrijkste is in ieder geval dat hij in de gaten wordt gehouden door bekwame specialisten.”