Michael Latifi, de vader van Formule 2-coureur Nicholas Latifi, is met zijn onderneming Nidala aandeelhouder van de McLaren Group geworden. Het gaat om een investering van 230 miljoen euro.

Onder de McLaren Group vallen McLaren Applied Technologies, McLaren Automotive – de autotak – en McLaren Racing, waar het Formule 1-team deel van uitmaakt. McLaren heeft bevestigd dat Latifi op 14 mei jongstleden aandeelhouder is geworden, en dat de Canadese zakenman 230 miljoen euro in de McLaren Group heeft geïnvesteerd. BBC-verslaggever Andrew Benson bericht daarbij dat de investering los staat van de carrière van Michael Latifi’s zoon Nicholas, die in de Formule 2 racet en als testrijder aan Force India verbonden is.

In een persbericht verklaart Latifi senior zelf dat hij al jaren een ‘bewonderaar’ is van het McLaren-merk en hetgeen McLaren allemaal doet. “Het is een unieke organisatie in de automotive- en technologiesector en autosport, met veel mogelijkheden voor toekomstige groei. Dat is waarom ik deze investering heb gedaan.” Namens de McLaren Group verwelkomt uitvoerend bestuursvoorzitter sjeik Mohammad bin Essa Al Khalifa het instappen van Latifi als aandeelhouder. “De kapitaalinjectie die hij heeft gedaan is een blijk van vertrouwen in onze toekomstplannen.”

Het McLaren-hoofdkwartier in het Britse Woking.