De overweldigende overwinning van Max Verstappen ging bij vader Jos gepaard met zowel een lach als een traan. De man die aan de basis stond van Max’ successen is natuurlijk apetrots op zijn zoon.

“Ik kan het niet geloven, het is ongelooflijk”, laat Jos Verstappen weten op Verstappen.nl. “Max heeft ondanks zijn leeftijd een ongelooflijke race gereden.”

Max Verstappen stond voor de taak op medium banden een enorm lange laatste stint te rijden. Die taak vervulde hij met verve, maar vader Jos vroeg zich in de laatste ronden van de race wel af of de banden het zouden redden: “Ik heb me wel even afgevraagd of hij met deze strategie zou gaan redden en met mij vast vele anderen, maar het pakte goed en daar ben ik erg blij om.”

Jos, die niet langer meer de enige Nederlander is met een F1-podiumplaats op zijn cv, is vanzelfsprekend apetrots op zijn zoon: “Max en ik hebben heel veel gedaan samen om dit te bereiken. Ik was al heel blij met het telefoontje van Red Bull afgelopen week, omdat er bij Red Bull Racing gewoon meer mogelijkheden liggen. Dat hij meteen in zijn eerste raceweekend zo’n geweldige race rijdt, is ongelooflijk.”

“Natuurlijk is dit zijn grootste prestatie uit zijn carrière, maar hij weet denk ik wel hoe hij hier mee om moet gaan. Hij zal snel weer met beide benen op de grond staan”, besluit Jos Verstappen.

max en jos

Foto: Red Bull Racing