Na een prima debuutseizoen in het Duits Formule 3-kampioenschap heeft Hannes van Asseldonk zijn jaar op een hoogtepunt afgesloten met een vijfde plaats tijdens de Macau Grand Prix. De Brabander was de beste debutant in de prestigieuze F3-race.

Van Asseldonk maakt direct een goede indruk in de trainingen. Na de eerste dag heeft hij zelfs een provisionele vierde startplaats in handen. In tegenstelling tot de eerste trainingsdag, is het de tweede dag echter droog en komt zijn ontbrekende baankennis en ervaring om de hoek kijken. Van Asseldonk moet genoegen nemen met de zeventiende startplaats voor de kwalificatierace.

Daarin rijdt Van Asseldonk met een mes tussen de tanden naar een opzienbarende tiende plaats. Ook tijdens de hoofdrace grijpt hij direct de koe bij de horens. Na de eerste ronde komt hij al als zevende door en via goede herstart klimt hij op naar de vijfde plaats. De vierde positie lijkt nog binnen bereikt te komen, maar weer een neutralisatie zorgt ervoor dat de uitslag vast komt te staan.

“Ik ben heel erg tevreden en trots op dit resultaat”, zegt Van Asseldonk. “Er gebeurde heel veel op de baan, maar ik heb deze prachtige prestatie op eigen kracht neergezet. Mijn vierde snelste tijd in de bepalende midden sector van het circuit toont aan dat het met mijn snelheid wel snor zit. Na dit weekend is het uitdagende Guia circuit dan ook direct mijn favoriet!”