Renger van der Zande heeft afgelopen weekend een goede indruk gemaakt tijdens de DTM-race in Valencia. De Nederlander eindigde als vijfde en was daarmee de beste Mercedes-coureur. Helaas werd hij na de race direct uit de uitslag gehaald, vanwege een afwijking aan de spoiler.

Op zaterdag na de kwalificatie bleek de spoiler niet helemaal aan de reglementen te voldoen, maar Mercedes ging direct in protest waardoor Van der Zande toch als vierde mocht starten. Hij slaagde erin het tempo van de mannen vooraan te volgen en verloor alleen een positie bij de pitstops. Het leverde een vijfde plek op, maar zolang het protest van Mercedes nog niet is behandeld, komt de Persson-coureur niet in de uitslag voor. Desondanks heerst vooral tevredenheid.

“Zo, dit kon ik gebruiken”, zegt Van der Zande enthousiast. “Het lukte me om een bloedstrakke race te rijden, met ronde na ronde dezelfde tijden. Dat ik nadien uit de uitslag ben gehaald, in afwachting van de beroepszaak voor de sportcommissie, geloof ik verder wel. Op dit moment heb ik laten dat ik in staat ben om als rookie de oude garde van Mercedes de loef af testeken, en dat in een jahreswagen. En dan heb ik het niet over de minste coureurs, zoals David Coulthard, Ralf Schumacher en Garry Paffett, die allen Formule 1-ervaring hebben. Nou nog een zelfde kunststukje in Hockenheim en mijn seizoen is goed.”

Over drie weken vindt de seizoensfinale plaats in Hockenheim.