Mark Webber was de snelste in de ochtendsessie, maar bleef ’s middags steken op de veertiende plaats. Toch maakt hij zich geen zorgen, want hij denkt dat zijn Red Bull het beter doet als het weer opklaart.

Webber is in zijn terugblik op de vrijdag vooral te spreken over de informatie die hij vandaag heeft verzameld over de intermediates van Pirelli. “Ik heb telkens hetzelfde setje intermediates gebruikt en dat was nuttig, al hoop ik morgen toch ook de slicks nog te kunnen proberen”, voegt hij er aan toe.

De Australiër – al jaren woonachtig in Engeland – is verder niet al te bezorgd om de regenachtige weersomstandigheden van vandaag. “Het kan hier snel omslaan”, weet hij. “Dit soort weer is normaal voor Silverstone en ik denk dat iedereen ook wel had verwacht dat het zou regenen.”

Ondanks zijn ervaring met het Engelse weer laat Webber echter wel weten dat hij hoopt dat het morgen en zondag niet zo regent als vanmiddag het geval was. Volgens de laatste berichten moet dat ook wel goed komen, zo stelt Webber: “Het ziet er voor morgen en zondag gelukkig beter uit.”