Stoffel Vandoorne zou dicht bij een deal met het aan Mercedes gerelateerde HWA Formule E-team zijn, nu een Formule 1-zitje uitgesloten lijkt voor 2019.

Dat bericht e-racing365, een website die doorgaans zeer goed geïnformeerd is wat zaken in de Formule E betreft. Volgens deze publicatie is Vandoorne in gesprek met het team van HWA, dat in seizoen 2018-2019 in de elektrische raceklasse debuteert.

Vandoorne’s tijd bij McLaren in de Formule 1 is niet geworden wat hij ervan verwacht en gehoopt had.

HWA is voor meer dan de helft eigendom van Mercedes en runt Mercedes’ DTM-teams. Met HWA, dat overigens al met het team van Venturi werkt, betreedt Mercedes dit najaar indirect met een renstal de Formule E alvorens het in 2019-2020 met het Mercedes EQ Formula E Team de klasse instapt.

Volgens e-racing365 is Vandoorne dicht bij het sluiten van een deal met HWA. Naar verluidt heeft hij zelfs al een Formule E-bolide getest, al is dat niet bevestigd. Vandoorne zou in beeld zijn bij HWA vanwege contacten bij Mercedes; Mercedes’ motorsportchef Toto Wolff is ook altijd gecharmeerd geweest van Vandoorne.

Mocht hij de stap naar de Formule E maken dan wordt Vandoorne bij HWA waarschijnlijk de teamgenoot van DTM-grootheid Gary Paffett. Paffett maakt de overstap van de Duitse toerwagenklasse naar de Formule E omdat Mercedes de DTM eind dit jaar verlaat. HWA maakt 8 oktober waarschijnlijk de coureursbezetting bekend.

Misschien maakt Vandoorne binnenkort wel uit van de Mercedes-familie.