Beide McLaren-coureurs blikken terug op een geslaagde zaterdag in Monaco, ook al eindigde Stoffel Vandoorne in de muur en wist Jenson Button op voorhand al dat hij toch wel achteraan zou starten.

Het ene moment had hij nog nooit in Q2 gestaan, het volgende moment mocht hij opeens deelnemen aan Q3. Zover kwam het echter niet voor Stoffel Vandoorne, omdat hij zijn McLaren in de slotfase van het tweede kwalificatiedeel in de muur parkeerde: “Dit soort dingen kan gebeuren als je met deze auto’s op deze baan de limiet opzoekt”, aldus de Belg in gesprek met Ziggo Sport.

Ondanks zijn crash blikt de snelle Vlaming terug op een positieve kwalificatie: “We vochten om de vijfde, zesde, zevende plaats en elke keer dat ik de baan op reed, voelde ik me zeer op mijn gemak in de auto. We kwamen naar Monaco om een stap vooruit te zetten en ik denk dat we vandaag hebben aangetoond dat we daarin geslaagd zijn.”

Button
Jenson Button evenaarde in de andere McLaren-bolide de prestatie van Vandoorne door zich eveneens te melden in Q3. Een prestatie van formaat, maar één waar hij als morgen de lichten doven niets aan heeft, gezien zijn gridstraf voor het wisselen van enkele motoronderdelen. “Het maakt niet uit hoeveel races je op je cv hebt staan, dat doet nog steeds pijn”, aldus Button.

Met de negende plaats in de kwalificatie is Button echter zeer tevreden: “Dit was de laatste kwalificatie uit mijn carrière, maar misschien ook wel de meest vermakelijke. Men drukte me op het hart vooral te genieten van deze kans en dat heb ik ook gedaan.”

Button bekent dat hij de absolute limiet van de auto nog niet heeft opgezocht, ook niet tijdens de kwalificatie: “Dat moet je hier ook niet willen. Dat moet je doen op een permanent circuit, anders beland je gegarandeerd in de muur.”