De Belg Stoffel Vandoorne heeft woensdag zijn eerste officiële Formule 1-test afgewerkt voor McLaren. “Het was een fantastische dag voor me”, vertelt de dolgelukkige Vlaming.

Vandoorne, die deel uitmaakt van het McLaren Young Driver Programme, kwam tot 136 ronden – het meest van allemaal op de woensdag – en zette met een 1:28.441 een negende tijd neer achter het stuur van de McLaren MP4-29.

“Het was een fantastische dag voor me”, zo blikt Vandoorne terug op zijn eerste echte Formule 1-ervaring: “Het was geweldig om deze test te doen, terwijl het ook super was dat ik gelijk de kans had om zoveel ronden te rijden.”

“Ik wil het team verder graag bedanken, want iedereen was enorm behulpzaam en positief”, vervolgt de Belg, die blij is dat hij het team op zijn beurt heeft kunnen helpen door met zijn 136 ronden het volledige testprogramma voor de dag af te werken.

Door zoveel ronden te doen, wat Vandoorne terecht ‘een hele prestatie’ noemt, heeft de 22-jarigecoureur uit Kortrijk tot zijn eigen tevredenheid ook gelijk zijn superlicentie behaald, waardoor hij nu in theorie ook tijdens raceweekends in actie mag komen.

Of hij dat dit jaar al voor McLaren zal doen, is de vraag, want Vandoorne heeft het op het moment druk met zijn deelname aan het GP2-kampioenschap. “Dat is waar ik mijn vizier nu weer op richt”, geeft hij aan. “We rijden volgende week in Monaco. Ik wil me daar graag herpakken nadat ik een lastig weekend in Spanje had, dus ik hoop dat ik er wat moois kan laten zien.”