Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, zegt verrast te zijn over hoe snel Charles Leclerc zijn teamgenoot Sebastian Vettel onder druk heeft gezet. De voormalig teambaas van Leclerc merkt daarnaast dat Leclerc beter met de druk omgaat dan de viervoudig wereldkampioen.

”Ik had niet verwacht dat Leclerc zich zo snel in het team zou vestigen”, aldus Vasseur in gesprek met de Franse omroep Canal Plus. Vorig jaar was Vasseur nog de baas van de 21-jarige Leclerc, toen hij bij Sauber zijn Formule 1-debuut maakte.

De Alfa Romeo-teambaas ziet aan de andere kant van de Ferrari-garage een ander beeld. ”Voor Vettel lijkt alles momenteel veel lastiger. Zowel Leclerc als Vettel staan onder druk van Mercedes, maar Charles gaat er veel beter mee om”, beweert Vasseur.

Foto: Motorsport Images

‘Hij presteert uitstekend’
Momenteel staat Leclerc vijfde in het kampioenschap met 121 punten. Daarmee staat hij slechts negentien punten achter zijn teamgenoot op de vierde plaats. Vasseur is dan ook te spreken over het verloop van het seizoen van de Monegask. ”Charles heeft een geweldig eerste seizoenshelft gehad. Natuurlijk was dat niet bij elke race het geval. Ik heb het ook niet over de crash van hem in Duitsland”, aldus de Alfa Romeo-teambaas.

”Vorig weekend eindigde ook voor beide Mercedes-coureurs slecht. De laatste twee bochten waren glad en meerdere coureurs gingen daar de fout in. Maar vanaf het begin van het weekend leek Leclerc snel genoeg voor de poleposition, en hij presteerde ook de afgelopen drie of vier races uitstekend”, aldus Vasseur.