Sebastian Vettel zal veel meer inspraak hebben in het ontwerp van de Ferrari-bolide voor volgend seizoen. Dat vertelt de Duitser aan Motorsport.com.

Vreemd is dat ook niet, want rond deze tijd vorig jaar reed Vettel nog voor Red Bull. Sterker nog, hij had pas begin oktober aangekondigd Red Bull te verlaten, maar werd pas medio november officieel voor 2015 bevestigd bij Ferrari. “En je maakt pas deel van het team uit, als je echt bij het team zit. Dus toen ik bij Ferrari kwam, waren er al veel beslissingen genomen”, zegt Vettel wat betreft de ontwikkeling van Ferrari’s 2015-bolide.

Wat het verder lastig maakte om inspraak te hebben in de ontwikkeling van de 2015-bolide, is dat er in het najaar van 2014 en begin 2015 op organisatorisch vlak veel veranderde bij Ferrari. “Verder is het als je nieuw bij een team bent natuurlijk ook aftasten”, vervolgt Vettel. “De mensen hier moesten eerst nog leren hoe ik over de auto spreek, de manier waarop ik het over het weggedrag en verbeterpunten heb, dat soort dingen.”

Gevraagd of hij meer input zal hebben bij de ontwikkeling van de 2016-auto, antwoordt Vettel dan ook resoluut dat hij ‘veel meer’ in te brengen zal hebben. Wat de Duitser verder benadrukt, is dat Ferrari zich in zijn ogen ook als team ‘zeker kan verbeteren’ in 2016. Dat is ook nodig, meent hij: “Want hoewel we vergeleken met 2014 natuurlijk al een geweldige stap hebben gezet, beschikken we nog altijd niet over de beste auto en motor.”

Vasthoudend aan 2014 als referentiekader, durft Vettel 2015 echter wel ‘een fenomenaal seizoen’ te noemen voor Ferrari. “Door alle veranderingen heeft het team het niet makkelijk gehad, maar we komen steeds meer bij elkaar en worden steeds sterker. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en hoop dat we volgend jaar dus een volgende sprong kunnen maken.”