Er zijn natuurlijk nog geen punten verdeeld maar de combinatie ART en Nyck de Vries oogt veelbelovend. De geboren Fries heeft tijdens de F2-testdagen veel kunnen rijden en oogde vooral ook snel.  

Lees ook: F2: Nyck de Vries ook op laatste testdag bovenaan

De F2-teams hebben zes dagen, verdeeld over Jerez en Barcelona, de tijd hun auto voor 2019 klaar te stomen.  Vier keer stond Nyck de Vries aan het eind van de dag bovenaan de tijdsranglijsten. “Ik ben van mening dat het nog niet zoveel zegt, er zijn geen punten gewonnen maar het is fijn om zo goed te beginnen.” De Formule 2-testdagen verschillen qua karakter van die van bijvoorbeeld de Formule 1. “In de F1 ligt het anders, zij zijn bezig met het ontwikkelen van hun auto’s en hebben ook veel meer te verbergen. Onze auto’s zijn in de basis hetzelfde. (…) En je kan er vanuit gaan dat iedereen wel een keer voluit is gegaan.”

De Vries rijdt dit jaar dus bij ART, het team waar George Russell vorig jaar kampioen werd. “Je kan aannemen dat het gevoel met de auto goed is. De tests zijn goed verlopen, we hebben ons goed voor kunnen bereiden. Dat is belangrijk want we hebben naast deze dagen geen andere mogelijkheden om te testen. Maar we hebben veel rondjes gereden, veel info verzameld en we waren competitief. Heel positief.”

Goede band met ART
Het team is ook geen onbekend terrein voor de De Vries, zo vertelde hij eerder al een keer aan FORMULE 1. “Ik heb eigenlijk al sinds ik van de karts de autosport in ging een goede band met ART. R-ace, waar ik in mijn eerste autosport- en Formule Renault 2.0-jaar mee reed, werd gesteund door ART. Voor twee andere takken van ART – Spark, dat de chassis’ maakt voor de Formule E, en Aotech, dat simulaties en simulatoren doet – heb ik in mijn vroegere jaren één en ander gedaan. Verder reed ik in 2016 GP3 voor ART, dus in die zin was het een kleine stap. En het is natuurlijk een topteam met veel ervaring.”

Lees ook: Nyck de Vries: ‘Ik dé F2-favoriet in 2019? Ik heb wel geleerd niet op dingen vooruit te lopen’

Met Prema werd De Vries in 2018 uiteindelijk vierde achter Russell, Lando Norris en Alexander Albon. Het jaar werd gekenmerkt door een wisselvallige start maar een sterke tweede helft. Het doel dit jaar is simpel. “Je doet mee om te winnen, we hebben het afgelopen jaar gezien dat het een lang seizoen is. Je moet ieder weekend punten scoren. ”

En of De Vries met een schuin oog heeft gekeken naar Mick Schumacher en de aandacht die naar hem uitging? “Het is natuurlijk vrij logisch dat je met zijn achternaam aandacht trekt. Ik verwacht wel dat hij vaak gaat meedoen voor de winst maar verder heb ik me niet zo beziggehouden met hem.” En datzelfde geldt ook voor Tatiana Calderon, de eerste vrouw in de F2. “Het maakt mij echt helemaal niets uit wie er achter het stuur zit, alle 19 coureurs zijn concurrenten.”

Drukke maand
Het F2-seizoen begint in Bahrein op 30 maart. De Vries zit tot dat weekend allesbehalve stil. Op het moment van schrijven is hij alweer onderweg naar Florida, daar wordt dit weekend door de deelnemende teams van World Endurance Championship (WEC) op het circuit van Sebring getest.

Volgende week wordt daar de 1000 miles of Sebring verreden. Voor Racing Team Nederland doet De Vries samen met Giedo van der Garde en Frits van Eerd mee.