Het is, zoals verwacht, de Fransman Jean-Eric Vergne die de Young Driver Test in Abu Dhabi gaat afwerken voor Red Bull. Vergne maakt deel uit van het talentenprogramma van de energiedrankfabrikant en is tevens derde man bij Red Bulls ‘B-Team’ Toro Rosso.

Dat Red Bull Vergne aanwijst voor de Young Driver Test, komt dus niet als een verrassing. Zeker niet aangezien Red Bulls oorspronkelijke testcoureur Daniel Ricciardo bij HRT is gestald en al negen races voor dat team gereden heeft. Ricciardo komt daardoor immers niet meer in aanmerking om mee te doen aan de rookietestdagen, want coureurs die meer dan twee Grands Prix gereden hebben, mogen daar niet aan mee doen.

Voor Vergne wordt het de tweede keer dat hij aan de Young Driver Test meedoet. Vorig jaar kwam hij tijdens deze oefendagen in actie voor Toro Rosso, het team waar hij – sinds Ricciardo naar HRT vertrokken is – ook als test- en reserverijder fungeert.

De 21-jarige Vergne mag ditmaal dus voor het grote Red Bull aan de slag en is verguld met deze kans: “Ik ben extreem blij dat ik deze mogelijkheid krijg van Red Bull”, laat hij optekenen.

“Ik ga proberen er het beste van te maken, want het worden drie belangrijke dagen voor me waar ik erg veel zin in heb”, vervolgt Vergne, die door zijn deelname aan de rookietest van vorig jaar en het afwerken van een vrije training voor aanvang van de Grand Prix van Zuid-Korea wel op enige Formule 1-ervaring kan bogen: “Ik ken de baan in Abu Dhabi en heb dit jaar al in een Formule 1-bolide gereden, dus dat gaat zeker helpen.”

Vergne besluit met de mededeling dat hij zich erop verheugt de RB7 de sporen te geven. Geen wonder, aangezien dat de bolide is die Sebastian Vettel de wereldtitel bij de coureurs en Red Bull het constructeurskampioenschap heeft opgeleverd.