Jean-Éric Vergne heeft het heel moeilijk gehad nadat toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo afgelopen winter het tweede stoeltje bij Red Bull kreeg. Dit vertelt de Fransman tegen het Spaanse persbureau EFE.

“Ik had de winterstop hard nodig om de beslissing van Red Bull te verwerken,” bekent Vergne. “Maar het heeft me echt goed gedaan. Ik heb alles in de winter voor mezelf op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat ik twee mogelijkheden had. Ik kon de keuze niet begrijpen en boos worden en gaan treuren, of ik kon de situatie gewoon accepteren en de positieve kant van het verhaal zien. Ik heb voor het tweede gekozen.”

“Dat ik niet ben gepromoveerd naar Red Bull, betekent alleen maar dat ze me nog niet klaar achtten”, gaat Vergne verder. “Red Bull heeft altijd beslissingen in mijn belang genomen en op dit moment is Toro Rosso simpelweg de beste optie voor mij. Er is niets mis met Toro Rosso en ik moet gewoon werken aan aspecten die beter kunnen. Ik verwacht dit jaar dan ook beter voor de dag te komen.”

Het is voor Vergne wel te hopen dat dan ook de auto meewerkt. Tijdens de eerste wintertest in Jerez kende Toro Rosso namelijk grote problemen met de nieuwe Renault-motoren. Het team kon daardoor tijdens de gehele wintertest slechts 54 ronden afwerken.