Max Verstappen reist deze week af naar Monaco om een mooi vervolg aan zijn start bij Red Bull Racing te geven. Hoewel het er op lijkt dat het teamgenoot Daniel Ricciardo is die met de vernieuwde ‘Tag-Heuer’-motor zal rijden, acht hij het podium binnen de mogelijkheden. 

‘’Na het geweldige weekend in Spanje, gaan we zien wat er gaat gebeuren in Monaco. Het doel is om in ieder geval uit de muren te blijven. Als dat lukt, dan kan ik hopelijk dichtbij of op het podium belanden’’, vertelt Verstappen.

Verstappen voordat hij in de bandenstapel van Monaco terechtkomt.

Verstappen voordat hij in de bandenstapel van Monaco terechtkomt.

Vorig jaar in de Toro Rosso was dat wel anders; toen kwam de Nederlander in de bandenstapel na een gedurfde poging om Romain Grosjean in te halen. ”Het is zo moeilijk om in te halen op Monaco. Vorig jaar probeerde ik het, maar belandde ik in de muur.”

Max Verstappen geniet van stratencircuits als Monaco. ”Op Monaco push je jezelf tot de limiet en zit je zo dichtbij de muren; het geeft een geweldig gevoel om het uiterste uit je auto te halen.”

Op de vraag wat het favoriete gedeelte van het circuit is, zei hij: ”Mijn favoriete gedeelte van de baan is bij het zwembad. Het is geweldig om vol gas door een chicane te gaan op een stratencircuit. Daarnaast zijn bocht 15 en 16 ook fijn.”

De Nederlander is sinds november vorig jaar woonachtig in de dwergstaat aan de kust en rijdt dus technisch gezien een thuisrace. ”Monaco is voor mij ook speciaal omdat het circuit op loopafstand van mijn woning is. Dit geeft mij het gevoel dat ik thuis ben gedurende het raceweekend.”