*

Verstappen (P3): ‘Als je ziet hoe dichtbij we zitten, hebben we het gewoon goed gedaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

9 juni 2018 22:44

Verstappen (P3): ‘Als je ziet hoe dichtbij we zitten, hebben we het gewoon goed gedaan’
Sutton Images

Max Verstappen is ‘heel blij’ met zijn derde plek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. “Als je ziet hoe dicht we er bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan.”

0.173 seconde kwam Verstappen uiteindelijk te kort op snelste man Sebastian Vettel, waarna de Nederlander ten overstaan van Ziggo Sport van ‘een goede kwalificatie’ spreekt. “Op de rechte stukken verliezen we nog veel tijd, maar als je ziet hoe dicht we er bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan”, meent hij.

Verstappen was in de vrije trainingen telkens het snelst, en de plek op de tweede rij onderstreept volgens hem dat de Red Bull RB14 het al het hele weekend goed doet in Montréal. “Ik ben er heel blij mee”, zegt hij zowel daarover als over zijn kwalificatie. Een bijkomend positief teken? “Normaal gezien zijn we in de race altijd beter, al moeten we maar even wachten hoe onze banden het hier uithouden.”

Qua bandenkeuze is Red Bull, in elk geval voor de start, namelijk een ander pad ingeslagen dan Mercedes en Ferrari. De coureurs van die teams beginnen de race op ultrasofts, Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo op de snellere hypersofts, al slijten die in theorie ook sneller.

Voor de start kunnen de hypersofts wel eens een voordeel zijn (“want je hebt wat meer grip”) net als voor de openingsfase voor de race. “Als je er voorbij komt, althans”, zegt Verstappen, die beaamt dat je wel kan inhalen op het Circuit Gilles Villeneuve. “Maar we moeten alles eerst maar goed analyseren”, stelt hij. “We gaan het wel zien.”

De Grand Prix van Canada is er traditioneel gezien immers een waarin van alles kan gebeuren. “De safetycar kan hier natuurlijk veel veranderen, we moeten het maar zien”, herhaalt Verstappen, die denkt dat hij met zijn derde plek ondertussen wel heeft laten zien dat hij het rijden niet is verleerd, zoals hij ook nog even over de radio zei. Met een lach: “Ik dacht, die laten we maar even horen.”

 

Lees meer over

Red Bull Verstappen