Max Verstappen benadrukt nogmaals dat hij geen problemen ervaart met de publiciteit die hij ontvangt. “Ik zie het altijd positief in als je het gespreksonderwerp bent in de Formule 1”, aldus Verstappen.

In het afgelopen anderhalf jaar in de Formule 1 heeft Verstappen bewezen te beschikken over een grote dosis talent. Niet alleen zijn talent maakt veel mensen aan het praten, zijn acties op het circuit dragen daar ook aan bij. De agressieve rijstijl van de Nederlander werkt vaak in zijn voordeel, maar er zijn ook genoeg (ex-)Formule 1-coureurs die Verstappen in proberen te dammen.

Verstappen zelf zit echter niet zo met de publiciteit. Publiciteit dient altijd van de positieve kant te worden bekeken, verklaart hij. “Of het nu negatief of positief is, maakt geen verschil. Als ze het over je hebben, zit het goed. Voor mij is het het belangrijkst om goede prestaties te leveren op het circuit. Daar focus ik me dan ook op.”

Na zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull vindt Verstappen zich plotseling in een auto waarmee hij kan strijden met de topteams. Alhoewel hij zich makkelijk aan lijkt te passen, waakt Verstappen voor te veel optimisme. “Het is een grote stap. Het is echter lastig voor me, want als je binnenkomt en je meteen je eerste race wint, dan denken mensen niet dat het een grote stap is.”

“Dat is het echter wel”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik leer nog steeds en ik raak meer en meer gewend aan de auto. Dit jaar is een goede leerschool voor me, waardoor ik me zo goed mogelijk kan voorbereiden op het komende seizoen.”

www.sutton-images.com Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB12 at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Qualifying, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Saturday 17 September 2016.

Verstappen finishte als zesde in Singapore. Foto: Sutton Images

Maleisië
Vorig jaar eindigde Verstappen op de zevende plek in Maleisië, waarmee hij zijn allereerste punten in de Formule 1 wist te scoren. “Ik heb positieve herinneringen aan Maleisië. Het weekend begon erg lastig, maar we wisten ons vooral in de race te herpakken. Onze kwalificatie was erg sterk. De start van de race was lastig, maar vanaf dat moment was het een kwestie van genieten.”

“Het is altijd goed racen op dit circuit. In vergelijking met Singapore heb je hier niet zoveel last van de hitte. Het is weliswaar nog steeds vervelend, aangezien het zo warm is in de auto, maar het circuit is zo mooi dat de hitte je niet veel kan interesseren”, aldus Verstappen.

Verstappen vindt zichzelf momenteel terug op de 6e plek in het kampioenschap, 19 punten achter Kimi Räikkönen en 50 punten achter teamgenoot Daniel Ricciardo.