De afstelling van Max Verstappens Red Bull was tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan niet helemaal zoals de Nederlander het wilde. Verstappen reed achter de Ferrari’s naar de vijfde tijd.

“Ik denk dat Daniel en ik in de kwalificatie de auto niet helemaal top voor elkaar hadden”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Waar we sterk moesten zijn, in de langzame bochten, ging het niet zo goed.”

Verstappen vond dat zijn snelle rondes in Q3 daardoor te wensen over lieten. “De eerste sector ging erg goed, daar kan ik niet over klagen. Maar het was geen geweldig rondje”, zegt de Red Bull-coureur op zijn website.

Goede start
Dankzij de gridstraf die Sebastian Vettel overhield aan zijn agressieve eerste bocht in Maleisië, start Verstappen de race op Suzuka vanaf de vierde plek. Wellicht kan hij vanaf daar net als vorige week in de buurt blijven van de Mercedessen. In de lange runs tijdens de vrije trainingen waren Verstappens rondetijden in elk geval veelbelovend.

“We moeten een goede start hebben”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Dan hebben we daarna in de race een kans om goed aan te sluiten. We weten dat we in de kwalificatie altijd iets tekort komen qua vermogen. In de race is dat beter. Het zit heel dicht bij elkaar.”