Het stratencircuit in Bakoe staat weer voor de deur. Terwijl het hele circus zich naar de andere kant van de Atlantische oceaan verplaatst, maken de Red Bull-coureurs zich klaar voor een race op het technisch moeilijke circuit.

Max Verstappen is maar wat blij het weekend in Montréal achter zich te laten, waar de Nederlander uitviel terwijl hij op de tweede plaats reed. Bakoe is voor de coureurs weer hele andere koek. “Het is een speciaal stratencircuit, met name door de wijde sectoren en de smalle stukken op de baan is het echt uniek. Het smalle gedeelte in sector twee is zelfs uitdagender te noemen dan Monaco.”

De Nederlander beleeft veel plezier aan het circuit. “Het stuk door het oude gedeelte van de stad, langs het kasteel is echt fantastisch. Je moet daar goed opletten als coureur, maar voor het publiek is het daar altijd spektakel. Dat gedeelte van de baan is mijn favoriete stuk, het rechte stuk vraagt veel snelheid van de auto en gaat lang door. Het geeft je de kans even te ontspannen.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo kijkt er naar uit terug te keren naar het stratencircuit. “Het is zo’n leuk circuit om op te racen, stratencircuits vind ik sowieso opwindend”, zegt de Australiër. “Ik geniet echt van dat soort circuits.” Red Bull-teambaas Horner liet eerder al merken zijn zorgen te hebben bij de auto op dit snelle circuit. Maar Ricciardo lijkt zich hier niets van aan te trekken: “Misschien past onze auto niet zo goed bij dit circuit, maar er liggen altijd kansen voor ons. Het is een technisch circuit en vraagt de volle concentratie van de coureur.”

Beide piloten lijken vooral uit te kijken naar het verkennen van de stad. “Vorig jaar heb ik niet zoveel tijd gehad om hier rond te kijken, omdat het hotel recht naast de paddock ligt”, verklaart Ricciardo. “Door de locatie van het hotel kom je nauwelijks van het circuit af, maar het uitzicht was fantastisch.” Verstappen is het met zijn teamgenoot eens: “Ik wil dit jaar wat meer tijd vrijmaken en misschien een keer ’s avonds de stad verkennen, kijken wat Bakoe te bieden heeft.”