Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico de zevende tijd gereden. Alleen in zijn laatste lange run kon de Red Bull-coureur zich enigszins meten met de snelste auto’s.

Met zijn rondetijd van 1:20,619 was Verstappen acht tienden van een seconde langzamer dan snelste man Sebastian Vettel. Beiden reden hun tijd op supersofts. Op die band bemachtigde ook teamgenoot Daniel Ricciardo een hogere plek op de tijdenlijst dan Verstappen. De Australiër was bijna twee tienden sneller.

Verstappen reed ’s morgens tijdens de eerste training op het Autódromo Hermanos Rodriguez door een remprobleem maar tien ronden. Nu bleef de Nederlander gevrijwaard van technisch malheur. Hij legde 42 ronden af.

Lange runs
Verstappen begon de training met een run op de mediumbanden, gevolgd door een kwalificatiesimulatie op supersofts. Met dezelfde bandensoort onder zijn auto reed de Nederlander vervolgens een lange run van zestien ronden. De rondetijden daarin vielen tegen: Verstappen was meer dan een seconde langzamer dan de Mercedessen.

In zijn laatste stint zat Verstappen wel dichtbij de Duitse bolides. Verstappen deed een lange run op de op papier langzamere medium-compound en reed met die banden meer dan twintig ronden lang snellere rondetijden dan op de supersofts.