Twee plekken winst aan de finish, ondanks een spin in de openingsronde. Max Verstappen is dik tevreden met zijn resultaat in de Grand Prix van Abu Dhabi.

In de eerste bocht botste Verstappen op Nico Hülkenberg, waarna de Nederlander achterstevoren spinde. Hij vervolgde de race op de laatste plek. “Om je dan nog een weg naar voren te vechten en een pitstop over te slaan: dat is het beste wat we konden doen”, zegt Verstappen op zijn website. “Ik ben heel tevreden.”

Binnen no-time reed Verstappen na de spin de top tien weer in, dankzij een hele reeks inhaalacties. Doordat hij als enige coureur uit de top van het veld één pitstop maakte, finishte Verstappen uiteindelijk als vierde. De derde plek leek mogelijk, maar Sebastian Vettel was vlak voor de finish op versere banden te snel.

“Het is vrij normaal dat mensen die twee pitstops maken beter banden hebben, en daardoor beter kunnen aanvallen”, zegt Verstappen. “Dat was met Vettel ook het geval. Ik denk dat het een goede race was.”

Race-incident
Over het akkefietje met Hülkenberg in de eerste bocht windt Verstappen zich niet op. “Hülkenberg had een erg goede start. Ik denk dat hij niet verwachtte dat ik naast hem zat. Hij nam gewoon de bocht en ik kon geen kant meer op. Ik zie het als een race-incident.”

De vierde plek in het WK moest Verstappen aan Sebastian Vettel laten. Dat drukt echter niet op de positieve stemming van Verstappen na afloop van de slotrace van zijn tweede jaar als Formule 1-piloot. “Het was een speciaal seizoen voor mij, daar ben ik erg gelukkig mee. Ik ben erg blij dat ik het jaar met een goed resultaat heb afgesloten. Vooral na gisteren kan ik heel tevreden zijn.”