*

Verstappen blijft bij voorspelling na vrije training: ‘Mercedes te snel, derde plek het maximale’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

23 mei 2019 19:21

Verstappen blijft bij voorspelling na vrije training: ‘Mercedes te snel, derde plek het maximale’

De eerste vrije training was hoopvol, de tweede verliep iets minder soepel. De verwachtingen van Max Verstappen zijn onveranderd. “Ik denk niet we Mercedes onder druk kunnen zetten, een derde plaats in de kwalificatie zou goed zijn”, zei hij na afloop van de tweede sessie waarin de Nederlander zich weinig op de baan kon laten zien.

Vanochtend zat Verstappen op zes honderdsten van tijdsnelste Lewis Hamilton maar het lijkt er niet op dat de RB15 zich kan meten met de Mercedes van de wereldkampioen. “Mercedes is gewoon te snel, maar we moeten in staat zijn om in dat grote gat tussen de nummer 2 en 3 te duiken”, aldus Verstappen die zich niet druk maakte om de problemen in VT2.

Lees ook: Verstappen en de lessen van het leven: ‘Om beter te worden, moet je soms fouten maken’

Foto: Motorsport Images

“We zijn nog steeds snel. Iedereen ging met zijn tweede setje softs aan de slag maar toen ging onze radiator kapot. Er was rommel door de airbox naar binnen gekomen dus die moest vervangen worden. Maar over het algemeen gaat het goed.” Het probleem werd nog tijdens de sessie opgelost maar verder dan een 17 rondjes kwam Verstappen niet, teamgenoot Gasly reed er bijvoorbeeld 48 en de verrassend snelle Alexander Albon (5e tijd) zelfs 51.

“We hadden een verandering aan de afstelling gedaan om te kijken of het zou werken. Nou, niet dus. Maar als we de afstelling van vanochtend nemen, weet ik dat het goed komt.” Verstappens boodschap waarin hij klaagde over de slechte balans van de auto haalde nog de tv-uitzending. “Die is ok, ze zenden natuurlijk alleen de negatieve teksten uit. Je probeert wat dingen uit in de training, soms werkt en soms niet. De snelheid is goed.”

Lees ook: VT2: Mercedes domineert in Monaco, problemen voor Verstappen