*

Verstappen en de lessen van het leven: ‘Om beter te worden, moet je soms fouten maken’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

22 mei 2019 17:29

Verstappen en de lessen van het leven: ‘Om beter te worden, moet je soms fouten maken’

Over de favorietenrol is zijn mening onveranderd (“Die is voor Mercedes”) en over zijn eigen mogelijkheden in Monaco is Max Verstappen ook duidelijk: “Ik denk dat ik voor een podiumplek kan vechten, de vraag is alleen welke dat zal zijn.” Het is inmiddels allemaal gesneden koek, Mercedes is iedereen te snel af momenteel en Red Bull en Ferrari gaan knokken om wat de Zilverpijlen achterlaten.

Overigens zou een plek op één van de drie hoogste treden in Monaco een noviteit zijn, Verstappen is dan wel een reguliere podiumklant maar heeft nog niet de gang naar de koninklijke loge van Prins Albert mogen maken. Al is dat niet iets waar hij zich zorgen over maakt: “Ik heb hier pas vier keer gereden. Ik zou er zomaar twintig keer kunnen rijden, er komen nog genoeg mogelijkheden om een goed resultaat te scoren.”

Lees ook: Coureurs in Monaco staan stil bij overlijden Lauda, Hamilton spreekt niet met pers

Foto: Motorsport Images

Op geen foutje te betrappen
Om dat te bereiken, zijn fouten op Monaco uit den boze, die harde les heeft hij na een incidentrijke voorgeschiedenis op het stratencircuit geleerd. In 2019 is de Nederlander tot nu toe foutloos, een gevolg van een meer berekende benadering van de races. Zijn teambaas Christian Horner roept dat al wekenlang, na het knullige ongeluk bij het zwembad in de haven heeft de Nederlander zich herpakt.

“Maar of dat nou door die ene fout komt, weet ik niet hoor.” Om daar wijs aan toe te voegen: “Het is ook gewoon het leven, volwassen worden. Om als coureur beter te worden moet je ook fouten maken, daar leer je van, die van vorig jaar was daar één van.”

 

Lees meer over

Red Bull Verstappen