Nog geen 48 uur na het overlijden van drievoudig wereldkampioen Niki Lauda was het in Monaco tijd voor de persconferentie. Het heengaan van de Oostenrijker is het gespreksonderwerp in het Prinsdom. De coureurs hebben mooie woorden voor de overleden wereldkampioen.

Grote afwezige op de persconferentie is Lewis Hamilton. De Brit zou samen met Max Verstappen, Robert Kubica, Daniel Ricciardo en Charles Leclerc deelnemen aan het persmoment, maar teamgenoot Valtteri Bottas vervangt de kampioenschapleider. “We vragen begrip voor de situatie. Lewis (Hamilton, red.) verloor nog geen twee dagen geleden een zeer goede vriend met Niki”, legt Bottas Hamiltons afwezigheid uit.

Lees ook: Liveblog GP Monaco: Louter mooie woorden voor Niki Lauda, Verstappen verwacht gevecht om podium

De coureurs die wel aanwezig zijn, hebben allen mooie woorden voor de gisteren overleden coureur. “Het was een shock, hij was familie en een grote motivator voor iedereen in het team. Ik zal hem nooit vergeten, hij was altijd beschikbaar. Ook toen ik slechte races had, was hij er voor me”, omschrijft Bottas zijn band met Lauda.

“Een legende van de sport. Hij was een gulle en grappige man. Ik heb uiteraard nooit met hem gewerkt maar de gesprekken met hem waren altijd erg prettig. Het is een groot verlies”, staat Max Verstappen stil bij het overlijden van de Mercedes-adviseur.

Kijk ook: Video: Tom Coronel over GP van Monaco: ‘Monaco is een Verstappen-circuit’