Max Verstappen start de Grand Prix van Brazilië zondag als vierde. De Nederlandse Red Bull-coureur hoopt op een goede start en regen.

Verstappens kwalificatie verliep niet zonder problemen, zo vertelt hij op zijn website. De negentienjarige coureur stond in Q1 en Q2 van de kwalificatie nog derde, achter de Mercedes-coureurs, net als in het begin van Q3. Op het eind van die beslissende heat, dook Kimi Räikkönen echter onder zijn tijd door.

“Jammer dat we P3 op het eind verloren aan Kimi”, zegt Verstappen, na zelf een slotronde te hebben gereden die niet ideaal was. “In de eerste sector won ik twee tienden, maar daarna verloor ik in bocht acht de achterkant en toen was het over.”

“We hadden ook last van grote verschillen tussen de sets banden”, meldt Verstappen. “Dat is iets dat we nog moeten onderzoeken”, benadrukt hij daarom ook.

Wat zijn wensen voor zondag betreft is Verstappen duidelijk. “Ik hoop dat het regent, en dan zien we wel wat er gebeurt”, verklaart hij strijdlustig. “Hopelijk hebben we een goede start en komen we heelhuids door de eerste bocht”, besluit de coureur die er vertrouwen in heeft omdat de lange runs er ‘goed uitzagen’ in de vrije trainingen.