Red Bull Racing blikt vooruit op de Grote Prijs van China. In Shanghai viert de Formule 1 de duizendste GP in haar geschiedenis, maar ook voor Red Bull is het een jubileum. Exact tien jaar geleden won het Oostenrijkse team er haar eerste Grote Prijs, getekend Sebastian Vettel. Huidige Red Bull-coureurs Verstappen en Gasly kijken vooruit naar de editie van 2019.

Verstappen hoopt in China op een interessante race, nadat hij in Bahrein het maximum uit zijn bolide haalde. “We scoorden een mooi aantal punten en maximaliseerden het resultaat, maar we hebben nog veel te leren over de wagen,” kijkt Verstappen terug op de tweede race van het seizoen, alvorens zijn blik te richten op de race van volgend weekend. “De GP van China is altijd een goede race, omdat de baan veel mogelijkheden biedt om in te halen. Hopelijk kan ik er een spannende race te rijden. De eerste sector is interessant omdat je door de lange rechtse bocht veel verschillende lijnen kan nemen. Over het algemeen biedt Shanghai veel kansen om te vechten en inhaalacties te doen,” zegt Verstappen.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Red Bull Racing

Ook teamgenoot Gasly komt met gemengde gevoelens nog even terug op de GP van Bahrein. “Het was geen gemakkelijk weekend met de veranderende omstandigheden, maar tegelijkertijd was het goed om punten te scoren. Nu concentreren we ons op de aspecten die we voor volgend weekend kunnen verbeteren,” richt hij zijn vizier op de derde race van het seizoen. De Fransman heeft weinig ervaring op het circuit van Shanghai. “Het circuit in China ken ik niet zo goed. Vorig jaar was mijn eerste race daar. Maar ik kijk er naar uit om terug te gaan. Shanghai is heel speciaal met het lange rechte stuk en het technische gedeelte aan het begin.”

Naast Formule 1’s duizendste Grand Prix heeft Red Bull in China nog een ander jubileum te vieren. Exact tien jaar geleden won het team in Shanghai haar eerste race. Teambaas Christian Horner blikt terug op Red Bull’s overwinning in 2009. “De trofee optillen was een speciaal moment. (…) Het was indrukwekkend om naar beneden te kijken en de trots en emotie van het team te zien, om Helmut (Marko, red.) bijna te zien huilen. Iedereen was zo trots op wat we hadden bereikt. Shanghai zal altijd een speciale plaats zijn voor Red Bull Racing, omdat het de plek van die eerste overwinning is.”

Lees ook: Flashback ’11: Toen iedereen Hamilton een brokkenpiloot vond en Vettel de grote winnaar was