Max Verstappen kende een moeizaam weekend in Monaco, maar gaat gewoon voluit straks bij de Grand Prix van Canada. Voor de beruchte ‘Wall of Champions’ is hij ook niet bang.

Verstappens eindigde in Monaco drie keer in de vangrail, maar dat zorgt er niet voor dat hij de race in Canada van dit weekend anders benadert. ”Of je nu voor de achtste, tweede of eerste plaats strijdt: je gaat altijd voluit. Ik laat me niet terughouden, maar misschien had ik dat toch beter even kunnen doen op een onvergeeflijk circuit als Monaco.”

In Montréal krijgt Max Verstappen de beschikking over de nieuwe Renault-motor. ”Dat gaat veel helpen. Ik weet ongeveer wat het moet opleveren, maar doe daar geen uitspraken over. Het is dezelfde versie als waarmee ik in Spanje heb getest, maar daar ga je niet voluit. Dat was meer om alles te testen.”

De fameuze ‘Wall of Champions’ in Canada  schrikt de Nederlander niet af: ”Daar ben ik niet zo van onder de indruk. Ik zie het ook niet als een stratencircuit. Het voelt een beetje als Sotsji, omdat je constant tussen de muren rijdt.”