Met de Grote Prijs van Australië in Melbourne begint volgend weekend het nieuwe Formule 1-seizoen. Max Verstappen heeft er zin in. “De eerste race is altijd spannend.”

“Je weet namelijk nooit echt wat je qua performance van je auto kan verwachten, want alles is nieuw. Dat voel je ook in de paddock en het zorgt voor een fris en nieuw gevoel”, zegt Verstappen – aan de vooravond van zijn derde jaar in de Formule 1 – over seizoensopeners.

“Ik kan niet wachten om de spanning te voelen en alle enthousiaste blikken te zien als alle auto’s straks in de eerste vrije training de baan op gaan”, haakt Verstappen in op hoe de, vanwege de grootscheepse reglementswijzigingen, compleet nieuwe 2017-bolides straks hun eerste competitieve rondjes draaien.

De Nederlandse Red Bull-coureur verheugt zich verder op het verblijf in Melbourne zelf, want de Australische stad bevalt hem goed. “Het is een coole stad, met een mooie omgeving en het is er over het algemeen lekker weer. Goed toeven dus.”

Verstappen kan niet wachten tot de auto’s vrijdag de baan op gaan.

Ricciardo
Voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo is de Grote Prijs van Australië niet alleen bijzonder omdat dit de eerste van het jaar is, maar ook omdat het zijn thuisrace is. Awesome, natuurlijk, maar: “Het betekent ook dat het een super drukke week is, waarin ik elke dag vol gas moet gaan.”

Ook op de baan, uiteraard, want Ricciardo benadrukt dat hij er los van alle plichtplegingen natuurlijk vooral is om zijn werk te doen. Met wat extra motivatie, nu de eerste tribune naar hem is vernoemd en hij natuurlijk op veel steun kan rekenen.

“Het is geweldig om zoveel positieve support te kunnen rekenen. Ik ga het weekend gewoon vol in, wil er zoveel mogelijk van genieten en ga proberen de fans zondag iets te juichen te geven.”

Een rondje Albert Park met Daniel Ricciardo: