*

Verstappen denkt nog niet aan groter team

Daan de Geus

Daan de Geus

27 mei 2015 15:36

Verstappen denkt nog niet aan groter team
Racepictures

Max Verstappen heeft nog geen trek in een overstap naar Red Bull. Hij kan naar eigen zeggen bij Toro Rosso – het opleidingsteam van de energiedrankfabrikant – beter eerst meer ervaring opdoen.

“Ik denk dat het heel goed voor me is dat ik hier bij Toro Rosso het begin van mijn Formule 1-loopbaan maak”, stelt Verstappen in gesprek met Autosport. “Hier kan ik namelijk ervaring opdoen en mezelf steeds verder verbeteren”, zo legt de zeventienjarige coureur uit.

“Ik heb tot op heden ook al veel geleerd en ik ben tevreden over hoe het gaat”, vervolgt hij. “Ik denk sowieso dat het belangrijk is hier eerst veel ervaring op te doen, want dat heb je nodig als je succesvol wil worden bij een topteam”, weet Verstappen, voor wie als Red Bull-junior het meest logische toekomstige topteam natuurlijk Red Bull is.

Wat volgens Verstappen verder fijn is, is dat er binnen Toro Rosso een klimaat heerst waarin dat kan en waarin fouten gemaakt kunnen worden. “Mijn teamgenoot Carlos Sainz en ik zijn allebei rookies en als we een fout maken, wordt dat ons vergeven door Toro Rosso. Bij Red Bull Racing kun je het je echter niet veroorloven om beginnersfouten te maken, dus ik denk dat het goed is hier nog even te blijven. Ik zit hier hoe dan ook goed op mijn plek.”

Verstappens Toro Rosso-voorganger Daniil Kvyat is overigens een voorbeeld is van hoe de druk zich kan opstapelen als een coureur uit Red Bulls-opleidingsprogramma wellicht iets te vroeg de stap naar het grote Red Bull Racing zet.

Kvyat promoveerde na één seizoen al van Toro Rosso naar Red Bull, maar kon zowel van de media als van Red Bull-kopstuk Helmut Marko op aardige kritiek rekenen voor zijn weinig indrukwekkende prestaties in de eerste vijf races van het jaar.

Afgelopen weekend kwam Kvyat in Monaco echter goed voor de dag, hetgeen hem ongetwijfeld wat lucht zal geven. Verstappen merkt desgevraagd op dat Kvyat het inderdaad niet makkelijk lijkt te hebben, al dragen de omstandigheden daar ook aan bij, maar denkt dat ‘het beter zal gaan’ met de Rus.