*

Verstappen derde in eerste training GP Abu Dhabi

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Verstappen derde in eerste training GP Abu Dhabi
Sutton Images

Max Verstappen heeft de derde tijd laten noteren in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit, op 0.148 seconde van Sebastian Vettel.

Terwijl zijn collega-coureurs al volop bezig waren, stond Verstappen de eerste twintig minuten nog in de pits, ontspannen te praten met zijn engineers en Red Bull-topman Helmut Marko.

Pas na 23 minuten stuurde Verstappen zijn Red Bull RB13 naar buiten, met een setje super-softs onder reed hij naar de op dat moment vijfde tijd: 1:42.172.

Verstappen scherpte die tijd tijdens zijn eerste run nog een paar keer aan, wat hem met zijn tweede verbetering – naar 1:41.188 – de vierde plek bracht.

Red Bull vroeg Verstappen toen nog een rondje te doen. De Nederlander reageerde dat hij “geen gevoel” kreeg van het stuurwiel, maar hij verbeterde zijn tijd daarna toch weer en klom naar P3.

Terwijl Verstappen naar de pits ging en onder meer zijn banden inruilde voor een setje ultra softs – de snelste beschikbare compound in Abu Dhabi – verbeterden de Mercedes-coureurs vooraan hun tijden.

Met in totaal 54 van de negentig minuten gedaan, ging Verstappen de baan weer op. Zijn eerstvolgende vliegende rondje bracht hem de tweede plek, met een tijd van 1:39.154.

Verstappen stond daarmee 0.028 seconde achter Lewis Hamilton, de snelste man van dat moment, maar zakte net na het uur nog een plekje toen Ferrari-coureur Vettel naar P1 vloog in 1:39.006.

Verstappen eindigde de sessie zo als derde, bijna anderhalve tiende achter Vettel. Hij was wel bijna vier tienden sneller dan de nummer vier, Kimi Räikkönen. Teamgenoot Daniel Ricciardo was tiende.