Max Verstappen heeft een lastige seizoensopener in Australië achter de rug. De Nederlander finishte, na een spin in de beginfase, als zesde en worstelde met de balans van zijn auto. “Dit soort dingen kunnen ook gebeuren.”

“Ik had opeens heel veel last van overstuur, na iets van vijf of zes rondjes achter Kevin Magnussen, en toen brak de auto helemaal uit toen ik de eerste bocht in dook”, verhaalt Verstappen ten overstaan van de camera van Ziggo Sport over zijn spin in ronde tien. De Nederlander ging 360 graden in de rondte. “Ik had anders ook meer posities kunnen verliezen.”

De problemen met zijn Red Bull-bolide werden volgens Verstappen veroorzaakt door het afbreken van enkele onderdelen, al voor zijn spin. “We hebben geen idee hoe dat kwam.” Het team was wel onder de indruk van de rondetijden die Verstappen desondanks nog kon rijden, al zat hij na een latere safety car klem achter McLarens Fernando Alonso.

Verstappen pakte Alonso kort na diens stop, door er buitenom langs te gaan toen Alonso de pits uit kwam. Dat deed hij echter tijdens de virtual safety car, de FIA sommeerde Verstappen daarom de plek terug te geven aan Alonso. Daarna kwam hij er niet meer langs. “Je kan gewoon niet inhalen hier”, verzucht Verstappen.

“Dat was voor vandaag ook al wel duidelijk. Ook al ben je een seconde of anderhalf sneller, je hebt gewoon geen kans.” Ook het mogen gebruiken van meer motorvermogen bood geen uitkomst. “Zelfs dertig pk erbij had niet uitgemaakt.” Niet de race waar Verstappen op had gehoopt, al met al. “Maar dit soort dingen kunnen ook gebeuren”, relativeert hij dat. “Op naar de volgende.”