Max Verstappen wist al vroeg in de race dat de Grote Prijs van Frankrijk een prooi voor Lewis Hamilton zou zijn. Voor de Nederlander was het een vrij eenzame race, al werd die wel beloond met een knappe tweede plek.

Verstappen profiteerde van de botsing bij de start tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas en schoof zo door van de vierde naar de tweede plek, achter Hamilton. “Ik kwam er mooi langs”, zegt Verstappen daarover, met de Nederlander die zoals veel van zijn collega’s van de uitloopzone bij bocht één gebruikmaakte.

Hamilton sloeg daarna echter een gaatje en Verstappen had al snel door dat de Brit de race – en het tempo – controleerde. “Ik wist dat ik het gat niet kon dichten, daarvoor had Lewis het te zeer onder controle.” Verstappens eigen race was daarna ‘vrij eenzaam’. Hij finishte uiteindelijk zeven tellen achter Hamilton.

Verstappen grapte, desgevraagd, nog dat journalisten volgende week als de Formule 1 in Oostenrijk is maar aan Vettel moeten vragen of hij zijn rijstijl gaat aanpassen. “Dat werd mij immers ook steeds gevraagd”, doelt hij op het begin van het seizoen, toen hij bij enkele incidenten betrokken was.

Waar Verstappen er een grap van maakte tijdens de persconferentie, gaf hij er later ten overstaan van Sky Sports F1 nog wel een serieuze ondertoon aan. “Dat ik eerder dit jaar na zoveel races vragen en opmerkingen kreeg over mijn rijstijl, irriteerde me heel erg en was stom om te vragen.”

Volgens Verstappen kan een fout zoals Vettel die maakte de beste overkomen, dus daar gaat het hem niet om. “Maar Vettel zal niet zo hard worden aangepakt als ik, en dat maakt me boos”, zegt hij. “Bij mij ging het er de hele tijd over dat ik mijn rijstijl zou moeten aanpassen, en dat soort onzin. Ik heb echter helemaal niets veranderd en nu gaat alles goed.”